2o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ

Ρήγα Φεραίου Τέρμα, 19100, Μέγαρα. Τηλ:22960-26101, Φαξ:22960-26141, mail@2lyk-megar.att.sch.gr

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Πανελλαδικές Εξετάσεις Εγκύκλιος για τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής των υποψηφίων για το 10% των θέσεων χωρις νέα εξέταση

Εγκύκλιος για τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής των υποψηφίων για το 10% των θέσεων χωρις νέα εξέταση

Εκτύπωση PDF

Από το Υπουργείο Παιδείας, ανακοινώθηκε η παρακάτω εγκύκλιος που αφορά στις σημαντικές τροποποιήσεις που επέρχονται στο σύστημα 10% μετά την ψήφιση του Ν. 4186/2003, στον οποίο ορίζεται ότι:

Οι κάτοχοι απολυτηρίου οποιουδήποτε τύπου Λυκείου, το οποίο παρέχει πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι επιθυμούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε Τμήμα, Σχολή ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Α.Ε.Ι. μπορούν να μετέχουν για την εισαγωγή τους στο 10% των θέσεων εισακτέων κάθε Τμήματος, Σχολής ή Εισαγωγικής Κατεύθυνσης, χωρίς νέα εξέταση, με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το δικαίωμα αυτό ασκείται εντός ενός (1) έτους αυτού που έπεται της τελευταίας εξέτασης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και  Θρησκευμάτων καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων της παρούσας παραγράφου.

 

Πατήστε εδώ για να ανακτήσετε την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που περιγράφει αναλυτικά τις τροποποιήσεις