Εκτύπωση

Βρικόλακες/Βαμπίρ

 "Βρικόλακας" είναι αυτός που ξαναζωντανεύει. Δεν έχει ψυχή, μισεί το φως της μέρας, γι' αυτό κατά τη διάρκεια της, κρύβεται στο φέρετρό του ή σε κάποια βαθιά σπηλιά και εμφανίζεται μόνο τη νύχτα για να τραφεί και να τρομάξει τους ζωντανούς. Τρέφεται με αίμα αλλά και γάλα ή αλεύρι και μπορεί να μεταμορφωθεί σε νυχτερίδα αλλά και σε λύκο. Χρησιμοποιεί τους κυνόδοντες του, για να δαγκώνει τα θύματα του και να ρουφάει το αίμα τους. Από την στιγμή όμως που κάποιος θα δαγκωθεί από ένα βαμπίρ, δεν υπάρχει σωτηρία. Ή θα πεθάνει πριν προλάβει να μεταμορφωθεί ή θα γίνει βρικόλακας.  Για να εξοντωθεί ο βρικόλακας θα πρέπει να βρεθεί η κρυψώνα του, και την ώρα που κοιμάται, να του καρφωθεί στην καρδιά ένα ξύλινο παλούκι ή να τον κάψουν.

Εκτύπωση

Λυκάνθρωποι

 Ο λυκάνθρωπος είναι ένα άτομο που παίρνει την μορφή και τις ιδιότητες του λύκου, για να γευτεί ανθρώπινη σάρκα και αίμα. Μετατρέπεται εύκολα από άνθρωπος σε λύκο και αντίστροφα. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, οι λυκάνθρωποι εμφανίζονται όταν έχει πανσέληνο σκοτώνονται. Όταν είναι μεταμορφωμένοι αποκτούν υπερφυσικές διαστάσεις και δυνάμεις. Το μόνο πράγμα που μπορεί να σκοτώσει τους λυκανθρώπους είναι μια ασημένια σφαίρα.   

Ταινίες και Βιβλία με λυκανθρώπους και βρικόλακες

Μερικές ταινίες είναι:

  • Dracula
  • True Blood,
  • Twilight,
  • The Wolfman,
  • The Howling

 Μερικά Βιβλία είναι:

  •  Το μυστήριο των βρικολάκων και το λυκανθρώπων,
  • Twilight
Εκτύπωση

Γοργόνες

 Γοργόνες!! Οι νεράιδες του νερού για πολλούς!! Πλάσματα τα οποία υπάρχουν σε πολλά  παραμύθια με τα οποία μεγαλώσαμε. Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι υπάρχουν στα αλήθεια ή είναι απλά μια φαντασίωση; Όχι είναι η απάντηση που θα δώσουν οι περισσότεροι από εμάς αμέσως. Όμως υπάρχουν επιστήμονες που υποστηρίζουν την ύπαρξή τους και θεωρούν πως έχουν βρει αποδεικτικά στοιχεία.

Οι γοργόνες στη μυθολογία ήταν γνωστές ως αδερφές του μεγάλου Αλεξάνδρου. Σύμφωνα με τον μύθο όταν κυρίευσε όλον τον κόσμο πήρε το αθάνατο νερό για να λουστεί και να γίνει αθάνατος. Όμως αυτό το νερό τον πήραν οι αδερφές του το ήπιαν, λούστηκαν με αυτό και έγιναν αθάνατες. Οι καθαυτού αδερφές  του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεν πειράζουν κανένα, αλλά οι οι δούλες τους, πειράζουν και παίρνουν τους ανθρώπους. Όταν περάσει κανένας μεσημέρι ή μεσάνυχτα από το μέρος που βρίσκονται, τον παίρνουν οι νεράιδες και τον βασανίζουν. Άμα όμως φωνάξει: « Ζει Αλέξανδρος ο βασιλιάς. Ζει και βασιλεύει! » τότε αμέσως τρέχουν οι αδερφές του και τον γλιτώνουν. Μια δεύτερη εκδοχή αναφέρει πως η αδερφή του όμως το έχυσε πριν προλάβει ο αδερφός της να το χρησιμοποιήσει κι έτσι αυτός την καταράστηκε να γίνει ψάρι από την μέση και κάτω και να πλανιέται μέσα στις θάλασσες!! Η αδελφή του γνωρίζοντας το κακό που είχε κάνει στον αδερφό της δεν του κράτησε κακία και όποτε συναντά καράβια, με αγωνία τα σταματά και ρωτά τους ναυτικούς « Ζει ο Μέγας Αλέξανδρος;». Κι αν πάρει τη σωστή απάντηση: « Ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει » τότε ευχαριστημένη χάνεται στα βάθη της θάλασσας, ειδάλλως παίρνει μαζί της και το καράβι?

Βέβαια ανάλογα με τη χώρα έχουν και διαφορετική αντίληψη για τις γοργόνες. Στην Κίνα πιστεύουν ότι οι γοργόνες είναι παιδιά από τα δάκρυα του ιπταμένου πρώτου δράκου. Στην Ιαπωνία τις θεωρούν καλούς και κακούς δαίμονες! Γυρίζοντας στην Αρχαία Ελλάδα ήταν θαλάσσιες νύμφες οι οποίες ήταν απλά γυμνές γυναίκες που κολυμπούν στη θάλασσα ή βρίσκονται στα βράχια της ακτής ή στις παραλίες και στις όχθες των ποταμών και των λιμνών.

 Αληθινές η όχι υπάρχουη μαρτυρίες για αυτές. Έχουμε αναφορές για γοργόνες στα νησιά, βόρεια της Σκωτίας όπως τα Shetlands και τα Orkney Islands και υπάρχουν ακόμη αναφορές από την Φινλανδία, την Ισλανδία και τη Ρωσία! Σε αυτά τα νερά της Αρκτικής ένας άνθρωπος στη θάλασσα θα παγώσει μέσα σε λιγότερα από 7 λεπτά!! Επομένως οι γοργόνες που έχουν αναφερθεί εκεί δεν μπορεί να είναι γυναίκες που κολυμπάνε ή θέλησαν να κάνουν μια φάρσα!!!  Οι ερευνητές οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με τον μύθο των γοργόνων εικάζουν πως τα πολλά περιστατικά ναυτικών οι οποίοι υποστήριζαν πως έχουν δει γοργόνες, ουσιαστικά οφείλονται σε φώκιες.

Πολλοί προσπαθούν να εξαπατήσουν τον κόσμο πάνω σε αυτό το θέμα. Για παράδειγμα ο καθηγητής P.T. Barnum ( Π.Τ. Μπάρνουμ ) « βρήκε » την γνωστή Feejee Mermaid ( Φίτζι γοργόνα ), όπου γύρισε τον κόσμο εκθέτοντας την. Φυσικά δεν ήταν καθόλου όμορφη (μάλλον φρικιαστική) και μετά από πολλά χρόνια το 1855 παραδέχτηκε ότι την είχε κατασκευάσει ταριχεύοντας και συνδυάζοντας πολλά ζώα. Οπότε πρέπει να έχουμε κριτική στάση απέναντι σε αυτά που ακούμε αλλά και σε αυτά που βλέπουμε.