Τμήμα Α2 Β' ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ
ΑΞΟΝΑΣ : ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Θέμα Ερευνητικής εργασίας : "«ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ»"
Υπεύθυνος καθηγητής : Αντωνίου Αδαμαντία
Η σημαντικότερη στιγμή του χρόνου για τη δουλειά των αμπελουργών και των οινοποιών είναι αναμφισβήτητα η ωρίμανση και ο τρύγος των σταφυλιών. Τα απαραίτητα εργαλεία και ο εξοπλισμός βοηθούν στην συγκομιδή των σταφυλιών και την παραγωγή του κρασιού.
Οι ιδανικές συνθήκες και τα κατάλληλα μέσα αποθήκευσης είναι πολύ σημαντικά για τη διατήρηση της ποιότητας του κρασιού και επηρεάζουν άμεσα την γεύση, το χρώμα και τον χαρακτήρα του κρασιού. Το κρασί όταν καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες έχει θετικά αποτελέσματα για την υγεία του ανθρώπου , αλλά όταν γίνεται κατάχρηση του συνοδεύεται με προβλήματα όπως αλκοολισμός που οι επιπτώσεις του σωματικές και ψυχικές είναι καταστροφικές. Ελληνικό κρασί και πολιτισμός είναι αγαθά που παρέμειναν διαχρονικά και σημάδεψαν την ιστορία. Το κρασί αποτελεί πηγή έμπνευσης για το χώρο της τέχνης δίνοντας αφορμή για κατασκευή αγγείων, πινάκων και πρωτότυπων έργων τέχνης. Η χριστιανική θρησκεία αγκάλιασε το κρασί ως ευλογημένο αγαθό. Η Ελλάδα εύκολα χαρακτηρίζεται ως ένας τεράστιος αμπελώνας αφού σε όλες τις περιοχές της παράγεται μεγάλο πλήθος ποικιλιών κρασιού. Η οινοπαραγωγή μπορεί να αποτελέσει ένα μοχλό ανάπτυξης στην αναγέννηση της αγροτικής μας οικονομίας.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ POWERPOINT