2o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ

Ρήγα Φεραίου Τέρμα, 19100, Μέγαρα. Τηλ:22960-26101, Φαξ:22960-26141, mail@2lyk-megar.att.sch.gr

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Ερευνητικές Εργασίες (Project) Σχολικό Έτος 2014 - 2015 Επαγγέλματα πληροφορικής προσδιορισμπός & δεδομένα συνθηκών εργασίας στην ελληνική αγορά
Εκτύπωση PDF

Τμήμα Α1  Α' ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ

ΑΞΟΝΑΣ : TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Θέμα Ερευνητικής εργασίας : "«Επαγγέλματα πληροφορικής
προσδιορισμπός & δεδομένα συνθηκών εργασίας στην ελληνική αγορά
»"

Υπεύθυνος καθηγητής : Ανδρέας Βόρδος

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η ραγδαία ανάπτυξη των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνιών (ΤΠΕ) και η εισδοχή τους στις περισσότερες ατομικές, κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες των ανθρώπων προσδίδουν ενδιαφέρον στη μελέτη των επαγγελματικών προοπτικών που προσφέρουν στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας. Επιπλέον

η εκπαίδευση και η μετέπειτα ενασχόληση με ένα επάγγελμα που υπόσχεται ευοίωνη σταδιοδρομία αποτελεί σήμερα μία από τις κυριότερες προτεραιότητες των νέων.
Για τους λόγους αυτούς η διαρκής ενημέρωση για τις τρέχουσες τάσεις της αγοράς εργασίας μπορεί να συντελέσει ουσιαστικά σε μία επιτυχημένη επιλογή επαγγέλματος. Η πληροφόρηση αυτή μπορεί να είναι ευεργετική για την επαγγελματική σταδιοδρομία των νέων, όπως άλλωστε υπήρξε και η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια των σπουδών τους (Zafiropoulos, 2005).
Τα επαγγέλματα πληροφορικής μπορούν να δείξουν σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση της αγοράς εργασίας του κλάδου των Τ.Π.Ε. Παράλληλα, η ανάλυση της ζήτησης και των προοπτικών τους μπορεί να οδηγήσει τις νέες και τους νέους σε μία πιο ορθολογική επιλογή για τη σταδιοδρομία τους.
Για τους λόγους αυτούς η εξέταση που επιχειρείται σε αυτή την εργασία είναι χρήσιμη για τους αποφοίτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ως μελλοντικοί εργαζόμενοι αναζητούν μια ευοίωνη επαγγελματική επιλογή, τους νέους επαγγελματίες του κλάδου των Τ.Π.Ε που επιθυμούν μια επιτυχημένη σταδιοδρομία, αλλά και όλους όσους επιθυμούν να πληροφορηθούν για την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς εργασίας ενός από τους πλέον αναπτυσσόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ POWERPOINT